Kā nodrošināt nevainojamu izolācijas līmeni jūsu dzīvnieku novietnes ēkai?

Domājot par izolāciju, mēs domājam ne tikai par termālo vadāmību. Lai izveidotu optimālus dzīves apstākļus jūsu dzīvniekiem, būtiskas ir arī trokšņu nomākšanas īpašības. Neaizmirstiet arī par ugunsdrošību, lai aizsargātu jūsu īpašumu. Mēs vēlamies parādīt jums, kas jāņem vērā, lai padarītu dzīvnieku novietnes ēku tiem draudzīgāku un palielinātu produktivitāti.

Kā nodrošināt nevainojamu izolācijas līmeni jūsu dzīvnieku novietnes ēkai?

Kontrolējiet temperatūru

Dzīvnieki lauksaimniekam nozīmē ienākumus. Jūs vēlaties viņus aizsargāt pēc iespējas labāk. Jūsu dzīvniekiem nevajadzētu tikt pakļautiem ekstrēmi karstai vai aukstai temperatūrai. Jūsu fermas un novietnes ēkas termoizolācijai ir būtiska nozīme. Tā neļauj svelmei vasarā un ziemas salam iekļūt ēku iekšpusē, nodrošinot patīkamu vidi jūsu dzīvniekiem.

Ja nodrošināsiet (termālo) komfortu jūsu mājlopiem, tie augs ātrāk, ražos vairāk un neslimos. Piemēram, cūkām, kas cieš no karstuma stresa, ir vairāk reproduktīvo problēmu, viņu sivēni mēdz svērt mazāk un to gaļas kvalitāte ir mazvērtīgāka. Tāpēc ir vērts pārbaudīt jūsu cūku fermu un liellopu fermu izolāciju.

Lai aizsargātu dzīvnieku novietnes pret atdzišanu vai uzsilšanu, ēkas izolācijas kvalitāte ir atkarīga no ārējo konstrukciju kvalitātes un materiāliem (piemēram, jumts, sienas, logi). Metāla risinājumiem ir augstāka termālā vadāmība, salīdzinot ar šķiedrcementu. Tas nozīmē, ka metāls vada gan karstu, gan aukstu temperatūru tieši iekšā ēkā. Labākais veids, kā novērst šo problēmu, ir izmantot izolāciju.

Kā nodrošināt nevainojamu izolācijas līmeni jūsu dzīvnieku novietnes ēkai?

Termoizolācijas pozitīvā ietekme uz mitrumu

Dzīvnieku ganāmpulki parasti rada daudz karstuma un mitruma (sviedri/elpošana), kas iztvaiko. Kad mitrais gaiss sastopas ar aukstiem objektiem, piemēram, jumta seguma materiāliem un/vai logiem, mitrums kondensējas un veidojas pilieni. Mitrums uz jumtiem un sienām var izraisīt pelējumu un baktēriju rašanos.

Tas ietekmē jūsu dzīvnieku novietņu, graudu un pārtikas krātuves kvalitāti un vērtību. Kondensāts uz jumta var nonākt uz jūsu dzīvniekiem, radot potenciālas veselības problēmas vai ražas bojāšanos. Eternit viļņotās loksnes absorbē līdz pat 25 % mitruma no pašu svara, saglabājot jūsu ganāmpulku sausu un veselu. Šķiedrcements nepieļauj pelējuma, puves, rūsas un kaitēkļu veidošanos, padarot to par veselīgu un izturīgu risinājumu jūsu jumtam.

Apskatiet mitruma absorbēšanas testa rezultātus.

Kā nodrošināt nevainojamu izolācijas līmeni jūsu dzīvnieku novietnes ēkai?

Papildu izolācijas ugunsgrēka briesmas

Jūsu ēku izolācijai var būt negatīva ietekme uz to ugunsdrošību. Ugunsgrēka gadījumā izolācijas materiāls var izplatīt uguni vai, ja tas nav uzliesmojošs, tas var atdalīties un uzkrist uz ēkā esošajiem dzīvniekiem.

Šķiedrcements ir neuzliesmojošs materiāls. Eternit viļņotās loksnes ir pazīstamas ar savu izcilo veiktspēju ugunsgrēka apstākļos. Apvalkotajām loksnēm ir piešķirta A2-s1-d0 klase (neapvalkotajām loksnēm ir pat A1-s1-d0 klase) saskaņā ar Eiropas klasifikācijas standartu EN 13501-1. A1 un A2 attiecas uz ierobežotu vai uzliesmošanu vai arī tās neuzliesmo, s1 nozīmē nelielu dūmu rašanos vai arī dūmi nerodas vispār, un d0 norāda, ka tas nerada uzliesmojošus pilienus vai daļiņas.

Kā nodrošināt nevainojamu izolācijas līmeni jūsu dzīvnieku novietnes ēkai?

Akustiskā izolācija samazina stresu

Papildus termoizolācijai, akustiskā izolācija arī ir būtiska jūsu dzīvnieku aizsardzībai. Lietus un krusas radītais bungu skaņu efekts uz atsevišķiem jumta seguma materiāliem (piemēram, tērauda un PVC) rada daudz stresa: govis kļūst satrauktas, cūkas vairāk kož viena otrai ausīs un astēs, un zirgi zaudē apetīti un veiktspēju.

Eternit šķiedrcementa jumta segums samazina akustisko ietekmi par 12 dB(A), salīdzinot ar citiem materiāliem. Salīdzinot metāla jumtu, lietus radītais troksnis ir uz pusi mazāks zem šķiedrcementa plāksnēm. Šis izcilais akustiskais komforts samazina stresu un veicina jūsu dzīvnieku un darbinieku mieru un labklājību.

Apskatiet mūsu trokšņa slāpēšanas testa rezultātus.