Izvēlieties pareizo krāsu savas saimniecības ēkas jumtam

Kad domājat par jaunu jumtu lauksaimniecības ēkai, kādā brīdī jums būs jāizvēlas tā krāsa. Iespējams, ka uzreiz neuzskatīsiet to par kaut ko svarīgu, taču jumta krāsa tomēr ietekmē saimniecības izskatu un jūsu sajūtas. Lūk, daži elementi, kas jāņem vērā.

Izvēlieties pareizo krāsu savas saimniecības ēkas jumtam

Jūsu jumta redzamība

Jumta krāsa ir vēl jo svarīgāka, ja tā ir ļoti labi redzama. Tāpēc plakano jumtu segumiem ir maz krāsu variāciju, jo tos parasti nevar redzēt - ja vien nelidojat pāri ar helikopteru.

Ja jums ir divslīpu jumts, tad tas ir pavisam cits stāsts. Tas ir redzams no zemes līmeņa. Jo augstāks ir jumta slīpums, jo labāk tas ir saredzams. Ņemiet vērā arī reljefu. Ja jūsu saimniecība atrodas kalnainā apvidū, ir ļoti iespējams, ka jūsu jumts ir ļoti pamanāms - ja vien neatrodaties kalna virsotnē.

Kūts vai dzīvnieku novietnes jumta krāsa ir daļa no jūsu saimniecības kopējā izskata. Varbūt estētiskie apsvērumi nav tas, kas pirmais nāk prātā, runājot par lauksaimniecības ēkām, taču tie var vairot vai arī graut jūsu saimniecības skaistumu un pievilcību. Turklāt arī jauns jumts ir diezgan pamatīgs ieguldījums - tāpēc jums uz to būs jāskatās vēl dažas nākamās desmitgades. Tieši tāpēc ir vērts nedaudz pievērst uzmanību krāsai.

Izvēlieties pareizo krāsu savas saimniecības ēkas jumtam

Saskaņošana ar apkārtni

Ļoti maz ticams, ka jūsu saimniecības ēka apkārtnē ir vienīgā ēka. Ņemiet vērā citas savas saimniecības ēkas, kaimiņos esošās mājas vai tuvumā esošās lauksaimniecības ēkas. Galvenais jautājums ir, vai jūs vēlaties iekļauties vai – gluži otrādi – izcelties.

Pievērsiet uzmanību arī savas apkārtnes dabas iezīmēm. Vai jūsu ēkas atrodas sulīgu, koši zaļu ganību vidū vai uz tumši zaļa meža fona? Taču ne jau visas ainavas pārsvarā ir zaļas, iedomājieties tikai par dažādajiem nesen uzartās lauku augsnes dzeltenās, brūnās vai melnās krāsas toņiem. Vai siltumnīcu balti-pelēko krāsu.

Ir labi ļaut savai saimniecības ēkai izcelties, tomēr tai nevajadzētu būt disharmonijā ar apkārtni. Iesakām pabraukāt pa apkārtni, lai apskatītu citus saimniecību piemērus un to, kādas krāsas piestāv saimniecības ēkām un kādas ne. Aplūkot jumtus arī šādā kontekstā ir ļoti iedvesmojoši.

Izvēlieties pareizo krāsu savas saimniecības ēkas jumtam

Krāsu ietekme

Krāsas piešķir īpašus optiskos efektus jūsu ēkas izskatam un jūsu izjūtām. Pareizi izmantotas krāsas ļauj saimniecības ēkām izskatīties simpātiskākām un iederīgām apkārtnē.

  • Gaišās krāsas atstaro vairāk gaismas un tāpēc piesaista lielāku uzmanību. Tās liek jūsu ēkai izskatīties lielākai nekā tā ir patiesībā. Gaišāki jumti jūsu ēkai parasti izskatīsies “glaimojošāk”.

  • Tumšās krāsas samazina jūsu ēkas šķietamo izmēru. Tās arī parasti neuzbāzīgāk iederas ainavā. Tumšās krāsas mēdz arī apslēpt trūkumus un veido fokusu. Tādēļ ir izdevīgi, ja jumts ir tumšāks par sienām.

Padomājiet arī par laikapstākļiem. Ja laiks jūsu reģionā parasti ir apmācies un lietains, iespējams, vēlēsieties gaišāku krāsu, lai padarītu savu saimniecību spilgtāku. Tumšākas krāsas absorbē vairāk siltuma, savukārt gaišākas krāsas atstaro sauli.

Izvēlieties pareizo krāsu savas saimniecības ēkas jumtam

Daudzpusīgs Eternit risinājumu klāsts

Eternit viļņotās jumta seguma loksnes ir pieejamas dažādās UV starojumu izturīgās krāsās - sākot no pelēkā toņa līdz melnai. Tās ir ne tikai vieglas, izturīgas un noturīgas pret puvi, pelējumu, koroziju, amoniju, kukaiņiem un citiem kaitēkļiem, bet arī labi izskatās. Turklāt tās ir viegli uzturēt, un to kalpošanas laiks ir 50 gadi.

Lai kādu krāsu jūs izvēlētos, visi mūsu jumtu oriģinālie aksesuārie tiek izgatavoti pēc pasūtījuma mūsu šķiedrcementa jumta seguma loksnēm un ir pieejami tādās pašās krāsās, nodrošinot skaistu apdari. Jūs varat strādāt ar jumta segumu papildinošiem apšuvumiem, vai arī izmantot kontrastu, panākot īpašu efektu. Galu galā vienīgais, kas ierobežo jūsu iespējas, ir jūsu radošums!

Izmēģiniet, pirms pērkat!