Labākais jumts drošam, ērtam un estētiski pievilcīgam zirgu stallim

Zirgi ir jutīgi un mīloši dzīvnieki. Tāpēc jūs noteikti vēlēsieties par tiem īpaši parūpēties un nodrošināt tiem optimālas uzturēšanās telpas. Jumts ir jebkura zirgu staļļa svarīgākais elements, lai radītu pareizu temperatūru un mitruma līmeni, kā arī padarītu to estētiski pievilcīgu. Šķiedrcements ir ārkārtīgi izturīgs risinājums jumta segumiem, kas nodrošina arī akustisko komfortu jūsu zirgiem, un tas ir lieliski piemērots kā pamatne saules paneļiem.

Labākais jumts drošam, ērtam un estētiski pievilcīgam zirgu stallim

Gādājiet, lai jūsu zirgiem tiek nodrošināta vēsa un sausa vieta ar šķiedrcementa jumta seguma loksnēm

Jūsu zirgu labklājības nodrošināšanai ir būtiski uzturēt vēsu un ērtu vidi. Normāla zirga ķermeņa temperatūra svārstās no 37,5 °C līdz 38,5 °C. Bet vasarā, kad temperatūra paaugstinās, zirgs atvēsinoties svīdīs - tieši tāpat kā cilvēki.

Ja karstums ieilgst un zirgs ar svīšanu nespēj uzturēt zemu temperatūru, tas cietīs no karstuma radītā stresa. Zirgs kļūs satraukts un, ja tas ir sacīkšu zirgs, tā sniegums tiks negatīvi ietekmēts.

Tādēļ ir svarīgi, lai stallī nebūtu karsts un mitrs. Šķiedrcementa jumta segums spēj labi uzturēt vēsumā telpas, kurās uzturas zirgs. Šķiedrcements nevada siltumu un neuzsilst. Tas efektīvi aizsargā dzīvnieku no saules, kā arī no lietus un aukstuma. Turklāt šķiedrcements absorbē mitrumu līdz pat 25 % no sava svara, palīdzot jūsu zirgam palikt sausam, kad tas svīst.

Labākais jumts drošam, ērtam un estētiski pievilcīgam zirgu stallim

Zirgu staļļa ventilācijas būtiskums

Svaigs gaiss palīdz nodrošināt veselīgu vidi jūsu zirgiem. Vasarā pareiza ventilācija palīdz zirgiem atvēsināties, kad tie svīst, tādējādi samazinot karstuma radītā stresa risku. Taču arī aukstā laikā iesakām gādāt par labu staļļu ventilāciju, lai tiktu izvadīts sastāvējušais gaiss un varētu ieplūst tīrais. Vēlams, lai ventilācijas atveres un logi būtu atvērti un dzīvnieki tiktu turēti siltumā ar vairāku vai biezāku zirgu segu palīdzību.

Varat izmantot “skursteņa efektu” dabīgās ventilācijas radīšanai. Siltums, ko rada jūsu zirgi, paaugstinās. Izveidojot jumtā atvērtu kori, karstais gaiss caur šo “skursteni” var izplūst, svaigajam gaisam ieplūstot caur ventilācijas atverēm, durvīm un logiem. Taču raugieties, lai jūsu dzīvniekiem netiktu radīts caurvējš.

Šķiedrcements ir ideāli piemērots materiāls dabiskās ventilācijas radīšanai, kāda nepieciešama zirgu staļļos. Eternit piedāvā plašu šķiedrcementa atvērto jumta koru klāstu. Varat izvēlieties arī caurspīdīgās jumta kores, kas nodrošina labu, stabilu mikroklimatu ar viendabīgu apgaismojumu un ventilāciju bez caurvēja.

Labākais jumts drošam, ērtam un estētiski pievilcīgam zirgu stallim

Ļaujiet dabiskai dienas gaismai iespīdēt caur caurspīdīgajām jumta seguma loksnēm

Gaisma zirgiem stallī ir svarīga, jo tā rada dabiskāku vidi. Dienasgaisma pozitīvi ietekmē jūsu dzīvnieku uzvedību. Piemēram, ķēvju reproduktīvos ciklus ietekmē dienu ilgums – pat tādā mērā, ka to pakļaušana mākslīgai gaismai var paātrināt vairošanās sezonas iestāšanos.

Lai zirgu stallī ielaistu gaismu, varat izvēlēties sānu logus vai jumta logus. Eternit jumta segumu iespējams kombinēt ar caurspīdīgajām loksnēm, ļaujot dabiskajai gaismai iekļūt stallī. Tomēr izvēlieties to atrašanās vietu gudri, lai izvairītos no tiešiem, uz dzīvniekiem vērstiem saules stariem un siltumnīcas efekta, jo tas var izraisīt karstuma radītu stresu.

Labākais jumts drošam, ērtam un estētiski pievilcīgam zirgu stallim

Gādājiet par klusumu zirgu stallī

Zirgi tradicionāli ir bijuši medījuma dzīvnieki. Lai pasargātos no plēsējiem, viņu dzirde ir daudz labāka par mūsējo. Viņi spēj pagriezt ausis par 180 grādiem, lai noteiktu, no kurienes nāk skaņa, un briesmu gadījumā skriet citā virzienā.

Tāpēc varat iedomāties stresu un satraukumu, kādu piedzīvo jūsu zirgi, kad pa staļļa jumtu bungo lietus. Viļņotajam šķiedrcementa jumta segumam ir lieliskas trokšņu slāpēšanas īpašības.

Labākais jumts drošam, ērtam un estētiski pievilcīgam zirgu stallim

Videi draudzīgs risinājums jūsu stallim

Šķiedrcements ir ilgtspējīga izvēle. Tas ir izturīgs un viegls materiāls, kas izgatavots no dabīgām sastāvdaļām (cementa, ūdens, šķiedrām).

Šķiedrcementa jumta seguma loksnes veido ideālu izturīgu pamatni saules kolektoru paneļiem, jo tās ir ārkārtīgi stabilas jebkuros laikapstākļos, kā arī noturīgas pret pelējumu, puvi, rūsu, kaitēkļiem un uguni. To viļņotā forma ļauj arī uzturēt pareizu ventilāciju ap saules paneļiem, nodrošinot to maksimālu veiktspēju. Saules paneļi ir ne tikai noderīgi videi, tie arī ievērojami samazina jūsu elektrības rēķinu.

Šķiedrcementa materiāli ir izturīgs un izdevīgs risinājums jūsu zirgu stallim.