Iesaistieties vietējās sabiedrības aktivitātēs, lai gūtu atbalstu savam lauksaimniecības biznesam

“Ja nesēžat pie galda, tad nonāksiet uz galda.” Šis sauklis ir lielā mērā attiecināms arī uz jūsu lauksaimniecības biznesu. Daudzus lēmumus saistībā ar lauksaimniecību pieņem cilvēki, kuriem nav nekās saistības ar to. Dibinot sakarus vietējajā sabiedrībā un ārpus tās, jūs varat likt sevi pamanīt lauksaimniecības nozares interesēs.

Iesaistieties vietējās sabiedrības aktivitātēs, lai gūtu atbalstu savam lauksaimniecības biznesam

Lieciet sevi sadzirdēt

Ir daudz lēmumu, kas ietekmē mūsu lauksaimnieku kopienu, taču ar pašiem lauksaimniekiem pat neviens nav pakonsultējies. Tiesa, lauksaimnieki mēdz būt pārāk aizņemti, kopjot savus dzīvniekus vai apstrādājot laukus - taču, ja aktīvi nerunāsim par savu nozari, lauksaimniecības apstākļi tikai pasliktināsies. Ir tikai godīgi, ka jums tiek dots vārds par lēmumiem, kas ietekmē jūsu biznesu.

Ir svarīgi, lai sarunas nebūtu tikai par un ap lauksaimniecību, bet lai ar lauksaimniecības nozari notiktu arī nopietnas diskusijas. Lauksaimniekiem ir savs redzējums par nozīmīgu mūsu ekonomikas primāro nozari: pārtikas ražošanu, lai pabarotu pasauli. Tāpēc jums ir jāizsakās un jāpanāk, ka jūs sadzird.

Mēs atbalstām tādus lauksaimniekus, kā jūs, lai palielinātu viņu ražu un peļņu.

Iesaistieties vietējās sabiedrības aktivitātēs, lai gūtu atbalstu savam lauksaimniecības biznesam

Pievienojieties lauksaimniecības organizācijām

Vispašsaprotamākais veids, kā aizstāvēt savu lauksaimniecības biznesu, ir ar lauksaimniecības nozares interešu organizāciju palīdzību. Tās var būt lauksaimnieku arodbiedrības, lauksaimniecības padomes, preču grupu apvienības un tā tālāk. Šo organizāciju mērķis ir aizstāvēt saimniecību un lauksaimnieku intereses.

Tādēļ, ja vēlaties sniegt ieguldījumu tēmās, kas ietekmē jūsu lauksaimniecības biznesu, varat uzsākt aktīvu darbību šajās organizācijās. Vienkārši paudiet interesi un piedalieties kādās sanāksmēs. Šajās organizācijās parasti ar prieku tiek uzņemti entuziastiski cilvēki, kuri vēlas sniegt palīdzību, lai debates tiktu virzītas pareizajā gultnē.

Iesaistieties vietējās sabiedrības aktivitātēs, lai gūtu atbalstu savam lauksaimniecības biznesam

Veiciet izmaiņas vietējā mērogā

Protams, iesaistīšanās politikas veidošanā nav tas, kas uzrunā visus. Taču jūs izmaiņas varat veikt arī vietējā mērogā. Jūs, piemēram, varētu sadarboties ar vietējām skolām un uzaicināt skolotājus un skolēnus izbraukumā uz savu saimniecību. Parādot savu darba procesu, jūs palīdzēsiet veidot nākamo patērētāju paaudzi, kas novērtēs viņu pārtikas ražošanā ieguldīto darbu. Tas veidos pozitīvas attiecības ar jūsu kopienu.

Cits veids, kā likt sevi pamanīt vietējā mērogā, ir pārdot savu produkciju tieši cilvēkiem, kuri atrodas jums apkārt. Varat atvērt savu saimniecības veikalu, pievienoties kooperatīvam vai tirgoties vietējā lauksaimnieku tirgū. Cilvēki vēlas zināt, no kurienes nāk viņu pārtika un kurš to ražojis. Pārdošana vietējai kopienai ir arī ilgtspējīgāka, jo produkti nav jāved caur visu valsti vai pasauli. Šī “īsā ķēde” nodrošina svaigāku produkciju patērētājiem, un jūs iegūstat aktīvus atbalstītājus, kuri uzticas jūsu lauksaimniecības darbībai.

Eternit jums var palīdzēt izbūvēt piemērotāko ēku jūsu lauksaimniecības veikalam vai tirgum.

Iesaistieties vietējās sabiedrības aktivitātēs, lai gūtu atbalstu savam lauksaimniecības biznesam

Ietekmējiet sabiedrības viedokli

Ja jūs atveraties cilvēkiem un parādāt savu lielisko darbu, jūs radāt atbalstu savam lauksaimniecības biznesam. Mēs jau pieminējām skolu izbraucienus, taču jūs varētu piedalīties arī “atvērto saimniecību dienās”, pievēršot uzmanību lauksaimniecības nozarei un parādot tās nozīmi pārtikas nodrošināšanā. Ir nepieciešama tikai informatīva norāde, neliela reklāma un diena, kad izrādīsiet cilvēkiem savu saimniecību.

Klātienes tikšanās ar sabiedrību ir ļoti noderīgas sakaru dibināšanā, taču mūsdienu laikmetā neaizmirstiet par sociālo mediju spēku. Tā ir lieliska iespēja ļaut patērētājiem ielūkoties jūsu saimniecības aizkulisēs. Tas ļaus cilvēkiem apzināties, kādas pūles jūs ieguldāt, ražojot pārtiku, ko viņi ēd. Un, ja šāda veida saziņas tehnoloģija gluži nav jūsu jājamzirdziņš, jūsu ģimenē noteikti atradīsies kāds, kurš būs dzimis ar viedtālruni rokā un varēs palīdzēt!

Visām nelielajām darbībām un pozitīvajiem kontaktiem ir liela ietekme uz mūsu nozari. Ja parādīsim cilvēkiem, no kurienes nāk viņu pārtika un kā tā tiek ražota, iegūsim lielāku atbalstu lauksaimniecībai.