Uzlabojiet dzīvnieku labturību, izveidojot optimālu dzīvnieku novietni

Dzīvnieku novietņu būvēšanā vai atjaunošanā dzīvnieku labturība un komforts ir viena no galvenajām prioritātēm. Būvju kvalitātei ir ļoti liela ietekme uz dzīvnieku garīgo un fizisko labklājību. Veselīgi dzīvnieki saražo vairāk un aug ātrāk. Eternit jau gadu desmitiem ir ieguldījis dzīvnieku labturībā, piedāvājot tādus jumta seguma risinājumus, kas jūsu dzīvniekiem ļauj justies laimīgiem un būt veseliem.

Uzlabojiet dzīvnieku labturību, izveidojot optimālu dzīvnieku novietni

Pieci dzīvnieku labturības aspekti jūsu lauksaimniecībā

Dzīvnieku labturība gadu desmitiem ir bijusi iekļauta valdību un asociāciju darba kārtībā. Cietsirdīga vai nolaidīga izturēšanās pret dzīvniekiem ir ne tikai amorāla un nelikumīga, bet tā ir arī neproduktīva jūsu biznesam. Optimālos dzīves apstākļos jūsu dzīvnieki augs ātrāk, tie būs veselīgāki un saražos vairāk -neatkarīgi no tā, vai jūsu bizness ir saistīts ar piena, gaļas, olu ražošanu vai dzīvnieku pavairošanu.

Jau 1965. gadā Apvienotās Karalistes valdība formulēja tā dēvētās dzīvnieku labturības “piecas brīvības”, kas būtu jāievēro. Kopš tā laika daudzas organizācijas, profesionālās veterinārārstu grupas un pat Pasaules Dzīvnieku veselības organizācija ir pieņēmušas šos piecus atbildīgas dzīvnieku turēšanas pamatprincipus. Dzīvniekiem jābūt:

  • Brīviem no izsalkuma un slāpēm – piekļuve svaigam ūdenim un piemērotam ēdienam.
  • Brīviem no diskomforta – piemērota dzīves vide, ieskaitot pajumti un ērtu atpūtas zonu.
  • Brīviem no sāpēm, savainojumiem vai slimībām – gan profilakse, gan ātra diagnostika un ārstēšana simptomu gadījumā.
  • Brīviem izpaust sev raksturīgo uzvedību – pietiekami daudz vietas, piemērotas telpas un citu dzīvnieku klātbūtne.
  • Brīviem no bailēm un nervozitātes – tādi apstākļi un uzturēšana, kas neizraisa garīgas ciešanas.
Uzlabojiet dzīvnieku labturību, izveidojot optimālu dzīvnieku novietni

Kas jāņem vērā attiecībā uz lauksaimniecības dzīvnieku izmitināšanu

Jaunu ēku būvniecība jūsu dzīvniekiem ir ievērojams ieguldījums, tāpēc visu vajadzētu izdarīt pareizi. Tajā jāņem vērā piecas iepriekš minētās brīvības. Ievērojot optimālus dzīves apstākļus, jūs palielināt dzīvnieku ražību, kā arī samazināt slimības un mirstību. Ražošanas līmenis ir tieši saistīts ar jūsu ieguldījumu atdevi.

Uzziniet arī par jaunākajiem dzīvnieku izmitināšanas noteikumiem. Tie kļūst aizvien stingrāki ne tikai dzīvnieku labturības ziņā, bet arī ekoloģisku apsvērumu un iespējamās ietekmes uz vidi dēļ. Pārliecinieties, ka tiek ievēroti noteikumi, lai pasargātu savus ieguldījumus no iespējamām sūdzībām un pārkāpumiem. Runājot par aizsardzību, padomājiet arī par veidiem, kā pareizi pasargāt savu īpašumu, piemēram, no nelaimēm vai zādzībām.

Visbeidzot padomājiet arī par sevi. Jūsu ēkām jābūt iespējami ērtām arī darbiniekiem, kuri tur strādā. Padomājiet par sistēmām, kas atvieglo jūsu pašu dzīvi, piemēram, barojot dzīvniekus, tīrot staļļus, pārvietojot mājlopus utt.

Uzlabojiet dzīvnieku labturību, izveidojot optimālu dzīvnieku novietni

Septiņas galvenās prasības jaunai dzīvnieku novietnei

Būvējot jaunas novietnes lauksaimniecības dzīvniekiem, jums jāņem vērā sekojošās septiņas lietas, lai izveidotu optimālus dzīves apstākļus mājlopiem un arī ērtu darba vidi sev un saviem darbiniekiem.

  • Piekļuve: pārliecinieties, vai dzīvniekiem ir ērta piekļuve to dzīves zonai un pajumtei.
  • Barība: nodrošiniet atbilstošu uzturu un svaigu ūdeni bez iespējamā piesārņojuma.
  • Bioloģiskā drošība: izmantojiet pret pelējumu, puvi un citiem kaitīgiem organismiem izturīgus materiālus.
  • Savvaļas dzīvnieku kontrole: radiet nelabvēlīgus apstākļus kaitēkļiem, kas varētu traucēt dzīvniekiem.
  • Aizsardzība pret laikapstākļiem: izmantojiet materiālus, kas efektīvi aizsargā no aukstuma, saules, vēja un nokrišņiem.
  • Gaisma: paredziet dabisko dienasgaismu, jo tai ir pozitīva ietekme uz dzīvniekiem.
  • Ventilācija: mājlopi rada mitrumu, tādēļ pareiza ventilācija ir būtiska, lai tie atrastos sausumā.
Uzlabojiet dzīvnieku labturību, izveidojot optimālu dzīvnieku novietni

Ļaujiet Eternit palīdzēt parūpēties par jūsu dzīvniekiem

Viss, ko mēs darām, ir saistīts ar dzīvnieku labturību. Eternit jumta seguma loksnēm piemīt lieliskas īpašības, kas ļauj pasargāt dzīvniekus no laikapstākļiem, lietus vai saules stariem. Tās ir izgatavotas no izturīga šķiedrcementa, kas ir noturīgs pret pelējumu, kaitēkļiem, puvi, rūsu un koroziju. Eternit viļņotā struktūra sniedz lielisku ventilāciju un, pateicoties tā absorbcijas īpašībām, kondensāts nenopil atpakaļ uz dzīvniekiem vai to barībā. Visbeidzot caurspīdīgās loksnes ielaiž ēkā gaismu, radot ideālus apstākļus dzīvniekiem.