Kā lauksaimniecības nozares jumta segums var maksimāli uzlabot dzīvnieku labturību 

Visas mūsu darbības pamatā ir dzīvnieku labturība. Jūs vēlaties saviem dzīvniekiem nodrošināt labākos dzīvošanas apstākļus, tādēļ ir svarīgi izvēlēties labāko jumta seguma risinājumu atbilstoši viņu vajadzībām. Rodiet iedvesmu ar mūsu optimālajiem risinājumiem. 

Kā lauksaimniecības nozares jumta segums var maksimāli uzlabot dzīvnieku labturību 

Dažādi dzīvnieki, dažādas vajadzības 

Ikvienam zināms, ka dažādiem dzīvniekiem ir dažādas vajadzības. Pārmērīgs mitrums vai auksta vide dzīvniekiem var izraisīt tādas slimības kā plaušu karsoni. Tādēļ būtiski nodrošināt pareizu temperatūras, mitruma līdzsvaru un pareizu ventilācijas līmeni, lai radītu veselīgu dzīvošanas vidi.

Turklāt dzīvnieku labklājībai svarīga ir arī gaisma un skaņa. Piemēram, dabiskā gaisma ietekmē piena govju dienas ritmu un var palīdzēt stimulēt piena ražošanu kā arī vairošanos. Dzīvnieki ir jutīgi pret skaņu, tādēļ vēlams novērst traci, kas var rasties, uz jumta nopilot jau pirmajām lietus lāsēm.

Nepieciešams padoms?

Kā lauksaimniecības nozares jumta segums var maksimāli uzlabot dzīvnieku labturību 

Veselīgas piena govis ražo vairāk piena un gaļai paredzētās govis aug ātrāk 

Jūsu dzīvnieku, vai tās ir piena govis, zīdītājgovis vai gaļai paredzētās govis, garīgajai un fiziskajai labklājībai ir svarīgs labs ēkas funkcionālais dizains. Veselīgas govis ražo vairāk piena, gaļai paredzētās govis aug ātrāk un ir spēcīgākas, tādējādi jums radot lielāku peļņu no ieguldījuma.

Papildus viņu aizsardzībai no laikapstākļu radītās ietekmes, jūsu ēkām jāspēj izturēt govju radītās vides mikroklimats iekštelpās. Jo ēkā vairāk dzīvnieku, jo lielāks mitruma līmenis. Mainīgi vai ārkārtēji laikapstākļi var palielināt šo mitruma rašanos vēl vairāk. Tādēļ svarīgi samazināt mitruma daudzumu, kas kondensēsies uz jumta apakšpuses un pilēs atpakaļ uz govīm, jo tas var izraisīt slimības.

Šķiedrcementa jumta segums ir unikāls, jo tas var absorbēt kondensātu apjomā līdz 25 % no sava svara. Šī kondensāta absorbēšanas īpašība novērš pilienu rašanos. Absorbētais kondensāts tiek izkliedēts caur loksnēm.

Kaut arī ārkārtējos laikapstākļos kondensāta līmenis var pieaugt pat četrkārt, šķiedrcementa jumta seguma īpašības var palīdzēt gādāt, lai jūsu dzīvniekiem ziemā būtu silti un vasarā vēsi.

Kā lauksaimniecības nozares jumta segums var maksimāli uzlabot dzīvnieku labturību 

Gādājiet par savu cūku drošību un komfortu

Dzīvnieku labturība ir mūsu galvenā prioritāte. Tādēļ ir svarīgi, ka jūs ieguldāt ilgtspējīgā ēkās funkcionālajā dizainā atbilstoši jūsu cūku vajadzībām. Pievērsiet īpašu uzmanību grūsnām sivēnmātēm un sivēniem, jo tie ir jutīgāki pret klimata izmaiņām.

Cūku fermām ir jāpasargā jūsu dzīvnieki no laikapstākļiem, kā arī jāspēj izturēt agresīvā un kodīgā cūku radītā vide. Šķiedrcements ir ideāls risinājums, jo tas šādā amonjaka piesātinātā vidē netiek saēsts. Arī šķiedrcementa jumta seguma sniegtā iekšējās vides mikroklimata regulēšanas īpašība ir svarīgs ieguvums, kas gādā par jūsu cūku komfortu.

Kā lauksaimniecības nozares jumta segums var maksimāli uzlabot dzīvnieku labturību 

Gaiša un klusa vieta jūsu zirgiem 

Šķiedrcementa īpašības palīdz izveidot lielisku vidi, kur jūsu zirgiem augt.

Šķiedrcements ir gaisu caurlaidīgs materiāls, kas absorbē gaisā esošo mitrumu - jo īpaši pēc zirgu treniņiem. Šī unikālā šķiedrcementa absorbēšanas īpašība novērš kondensācijas rašanos un tā pilēšanu jūsu vērtīgajiem dzīvniekiem. Pārmērīgs mitrums var izraisīt baktēriju un sēnīšu vairošanos.

Tā kā zirgi ir jo īpaši jutīgi pret troksni, svarīgi izvēlēties tādu jumta seguma materiālu, kas lietus laikā var absorbēt skaņu. Visbeidzot, arī dabiskā gaisma ir ļoti svarīga dzīvnieku labturībai. Ja staļļu boksi ir iebūvēti lielās ēkās, tad jo labāk – tādējādi staļļi atdarina dabisku vidi. Caurspīdīgās loksnes nodrošina vairāk dabiskās gaismas, tādējādi jums un jūsu zirgiem radot patīkamāku vidi kā arī zemākas elektroenerģijas izmaksas.

Kā lauksaimniecības nozares jumta segums var maksimāli uzlabot dzīvnieku labturību 

Šķiedru cementa jumta seguma priekšrocības 

Eternit šķiedrcementa jumta seguma risinājumi rada veselīgu dzīvošana vidi jūsu mājlopiem. Šīs priekšrocības lauksaimnieki novērtē paaudzēm ilgi.

  • Šķiedrcementa jumta segums ir gaisu caurlaidīgs materiāls, tādēļ tas var absorbēt kondensātu apjomā līdz 25 % no sava svara. Tas novērš pilienu pilēšanu atpakaļ uz jūsu dzīvniekiem. Absorbētais kondensāts tiek izkliedēts caur šķiedrcementu labvēlīgos laikapstākļos.
  • Šķiedrcementa īpašības palīdz regulēt temperatūras izmaiņas - materiālam piemīt zema temperatūras vadītspēja, tādēļ tas temperatūras izmaiņas no āra uz iekštelpām pārnes lēni. Šķiedrcementa apvienošana ar papildu izolāciju sniedz optimālu aizsardzību jūsu dzīvniekiem atkarībā no klimata un vajadzībām. 
  • Šķiedrcementa viļņotās jumta seguma loksnes efektīvi absorbē troksni, tādējādi ēkā radot mierīgu gaisotni pat tad, ja ārā ir vētra.

Dažkārt labākais veids, kā izprast materiālu, ir to aplūkot un sajust pašam.