Optimāla vide piena fermā un liellopu kūtī, lai gādātu par jūsu govju veselību

Jūsu piena fermas vai liellopu kūts kvalitātei ir būtiska ietekme uz jūsu dzīvnieku garīgo un fizisko labklājību, un priecīgas un veselīgas govis ražo vairāk piena un aug ātrāk. Tās ir lieliskas ziņas par ieguvumu no ieguldījuma jūsu mājlopiem paredzētajās būvēs. Izlasiet mūsu speciālista padomus par to, kā izveidot optimālu kūti.

Optimāla vide piena fermā un liellopu kūtī, lai gādātu par jūsu govju veselību

Ieguldiet dzīvnieku labturībā

Ērti dzīvošanas apstākļi ir ne vien labvēlīgi dzīvnieku labsajūtai, bet arī patērētāji arvien vairāk pievēršas dzīvnieku labklājībai. Viņi vēlas iegādāties dzīvnieku produktus, kas ražoti cienīgos apstākļos. Arī tas ir iemesls ieguldīšanai ilgtspējīgā piena fermā vai liellopu kūtī, kas pielāgota jūsu dzīvnieku vajadzībām.

Pārdomājiet būves labāko dizainu, ņemot vērā minimālo vietu, kas veltīta katram dzīvniekam, un dažādu dzīvnieku vecumus un konkrētās vajadzības. Tas jums palīdzēs noskaidrot, kādus materiālus izvēlēties optimāliem dzīvošanas apstākļiem.

Optimāla vide piena fermā un liellopu kūtī, lai gādātu par jūsu govju veselību

Novērsiet mitrumu un slimības

Dzīvnieki rada siltumu un mitrumu, kas mēdz kondensēties uz aukstākām sienām un griestiem. Mitruma uzkrāšanās uz griestiem rada pilienus, kas pēc tam pil uz dzīvniekiem. Tas tiem ne vien izraisa stresu, bet pilošie pilieni ir arī būtisks slimību cēlonis.

Tādēļ svarīgi samazināt mitrumu, kas uz būves griestiem rada kondensātu. Ventilācija ir daļa no risinājuma, bet vieda šķiedru cementa jumta plākšņu izvēle arī palīdz saglabāt dzīvniekus sausus. Piemēram, Eternit plāksnes var uzņemt mitrumu apjomā līdz 25 % sava sausā svara. Tādējādi mitrums nenonāk pie jūsu govīm un tiek izkliedēts caur plāksnēm, nodrošinot tām veselīgāku vidi.

Optimāla vide piena fermā un liellopu kūtī, lai gādātu par jūsu govju veselību

Radiet savā liellopu kūtī pareizus temperatūras apstākļus

Jūsu govju veselībai ir svarīgi, ka temperatūras apstākļi piena fermā un liellopu kūtī ir piemēroti jūsu dzīvniekiem. Optimāla vides temperatūra govīm ir no 5 °C līdz 18 °C. Tas jāņem vērā arī tad, kad izvēlaties būvju celtniecības materiālus.

Šķiedru cementam piemīt zema temperatūras vadītspēja, tādēļ tas temperatūras izmaiņas no āra uz iekštelpām pārnes lēni. Tādējādi, apvienojot ar papildu izolāciju, tas spēj sniegt optimālu aizsardzību jūsu dzīvniekiem atkarībā no jūsu klimata un vajadzībām.

Tomēr, ja vasaras jūsu reģionā mēdz būt karstas, jūsu būvēs ir nepieciešami papildu dzesēšanas risinājumi, jo govis nespēj regulēt ķermeņa temperatūru virs 20 °C. Pārkaršana mazina piena ražošanu. Papildu ventilācijas vai smidzināšanas sistēmas temperatūru ēnā esošā būvē var samazināt par 8 °C. Kā arī svarīgi nodrošināt pietiekami daudz dzeramā ūdens.

Optimāla vide piena fermā un liellopu kūtī, lai gādātu par jūsu govju veselību

Uzturiet veselīgus un higiēniskus dzīvošanas apstākļus

Dzīvnieki ar savu uzvedību un kūtsmēslu ražošanu jebkurā ēkā rada diezgan bargus apstākļus. Tādēļ labāk izvēlēties tādus materiālus, kas tos var izturēt. Šķiedru cementa profilētās plāksnes ir īpaši izturīgas pret ķīmiskām vielām (piemēram, amonjaku, ko rada liellopi), kā arī pret puvi, koroziju, sēnītēm un kaitēkļiem (piemēram, grauzējiem un kukaiņiem). Tādējādi būvē varēsiet nodrošināt pēc iespējas veselīgākus apstākļus.

Tāpat, kā jums, arī Eternit rūp dzīvnieku labturība. Mēs zinām, kā novietojums, ventilācija, apgaismojums un savvaļas kontrole kūtīs ietekmē dzīvnieku labklājību. Ja šos faktorus neņemat vērā, jūsu lauksaimniecība ilgtermiņā var ciest lielus zaudējumus.

Eternit izstrādā jumta seguma plāksnes, kas īpaši paredzētas Eiropas lauksaimniekiem un mūsu unikālajam klimatam. Mūsu plāksnes ir priekšrocībām bagāts un drošs risinājums jūsu lauksaimniecības ēkām, kas celtniecības izmaksas saglabās jūsu budžeta līmenī.